JAC

Het JAC is in Vlaanderen een onafhankelijk informatiepunt voor jongeren. De afkorting voor 'Jongerenaanbod CAW'. (CAW staat voor Centrum Algemeen Welzijnswerk)

Het JAC maakt deel uit van het CAW, het Centrum Algemeen Welzijnswerk. Waar het CAW zich inzet voor het welzijn van volwassenen, doet het JAC dat voor jongeren.

Jongere zijn is niet altijd gemakkelijk. Er gaat vanalles in je hoofd om. De dingen die je meemaakt, maken het niet altijd gemakkelijker. Soms kan je terecht bij vrienden en familie. Of vind je er zelf een weg doorheen. Maar iedereen kent ook momenten dat het helemaal niet meer lukt. En daar heb je recht op. Maar iedereen heeft ook recht op goede hulp.

Daarvoor is het JAC er!

Het JAC helpt jongeren tussen 12 en 25 jaar met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over je rechten en plichten? … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.

Het JAC versterkt het welzijn van jongeren. Jouw welzijn, en dat van alle andere jongeren in onze samenleving.

Het JAC wil meer doen

Het geeft jongeren die het moeilijk hebben de steun om zelf terug verder te kunnen. Het biedt rust aan diegenen die dat kwijt zijn. Het versterkt de mogelijkheden van jongeren. Het informeert jongeren over hun rechten en staat hen bij in het benutten ervan. Het gaat elke vorm van uitsluiting tegen. Het vecht voor een menswaardig leven voor elke jongere.

Het JAC versterkt het welzijn van jongeren. Jouw welzijn, en dat van alle andere jongeren in onze samenleving.

Wanneer?

Er is elke week een medewerker van het JAC aanwezig in De Bak. Je kan hier op afspraak terecht, maak een afspraak via Tel. 011 85 00 05 of via jac.peer@cawlimburg.be.

Je kan ook bellen, mailen of je chatten. Als je dat wil, kan je altijd anoniem contact met ons opnemen. Een hulpverlener geeft je zo snel mogelijk antwoord. Deze hulpverlener biedt een luisterend oor en een helpende hand naargelang jouw vraag. 

In een aantal gesprekken komen we samen al een hele stap vooruit. Als je daarna nog hulp wil, is een verdere begeleiding mogelijk.

Je kiest zelf of je geholpen wil worden en op welke manier. We kijken altijd naar je mogelijkheden en passen ons zoveel mogelijk aan jou aan.

Kostprijs

De hulp is altijd gratis.

Meer info

Chatten

www.jac.be/chat