Gezocht: geëngageerde jongeren tussen 18 en 25 jaar

Gepubliceerd op: donderdag 24 februari 2022
Stad Peer stapt in het pilootproject 'Samenlevingsdienst'. Zo'n samenlevingsdienst biedt jongeren de kans om zich gedurende 6 maanden te engageren voor een maatschappelijk project. Stad Peer financiert 1 jongere per jaar en zal zelf ook gastorganisatie zijn voor 1 jongere per jaar.

Wat is een Samenlevingsdienst? 

Een Samenlevingsdienst is voor alle jongeren tussen 18 en 25 jaar die zich voor 6 maanden voltijds en vrijwillig engageren in een maatschappelijke project naar keuze binnen sport, cultuur, zorg of natuur. 80% van de tijd gaat naar het gekozen project, 20% gaat naar vorming. Stad Peer is zelf ook gastorganisatie en zoekt daarvoor een geëngageerde jongere. 

Waarom deelnemen? 

Weet je nog niet precies wat je wil voor de toekomst? Een Samenlevingsdienst geeft je de kans om dat uit te zoeken en ondertussen toch je steentje bij te dragen aan de samenleving. Je doet ervaring op en krijgt bijscholing. Ondertussen ontmoet je andere jongeren met uiteenlopende achtergronden. In ruil voor jouw inzet krijg je een pak ervaring, een vrijwilligersvergoeding, een verzekering en een officieel certificaat. 

Iets voor jou? 

Je wilt ervoor gaan? Schrijf je in voor een gratis infosessie via https://infosessie.samenlevingsdienst.be of Tel. 016 19 75 50. Je maakt kennis met de verschillende projecten en je ontdekt wat een Samenlevingsdienst praktisch allemaal inhoudt. Meld je snel aan, want de plaatsen zijn beperkt.