MUILPEER | STAKE - OFF THE CROSS - EVERYTHING ENDS

DE BAK X MUILPEER
De Bak en Muilpeer slaan de handen in elkaar voor een degelijk podiumaanbod in Peer! We voorzien een hele reeks straffe clubconcerten, telkens op de eerste vrijdag van de maand.
Noise, hardcore, metal,... is Peer klaar voor deze? We nodigen de top van de 'zwaardere' Belgische scene uit op ons podium! Twee Peerse connecties én mogelijk een show in Den Tichel. Wat wil je nog meer?

STAKE
Brent Vanneste weet dat liefde nooit sterft. Mysteries van het hart, en die van het grote hiernamaals, zijn zelden ver van de frontman zijn drukke, ongebreidelde brein. Dat proces begon toen hij nog maar 13 jaar oud was. Steak Number Eight vormde ter ere van zijn onlangs overleden broer Tobias Vanbrabant. Brent kanaliseerde zijn meest pijnlijke persoonlijke tragedie tot een set nummers die de hele Europese rockscene deed opkijken. Vier albums – When The Candle Dies Out... uit 2008, All Is Chaos uit 2011, The Hutch uit 2013 en Kosmokoma uit 2015 – volgde. Ze wonnen Westtalent en Humo's Rock Rally als jongste winnaars ooit en raakten beïnvloed door Mastodon, Deftones en The Dillinger Escape Plan. In 2018 rebrandde ze zichzelf als STAKE en vijf jaar later bewezen ze dat je dingen ooit echt achter je kan laten met hun zesde LP LOVE, DEATH AND DECAY.

OFF THE CROSS
OFF THE CROSS is een 4-koppige band uit België dat een trillend auditief decor vormt voor een wereld die constant in beweging is. Vaak angstaanjagend, toch kan je het niet laten om mee te zingen met de aanstekelijke refreinen. Hun muziek belichaamt de dualistische samenleving waarin we allemaal leven. Ondersteund door piano's, orgels, koren en prachtige orkestratie creëert OFF THE CROSS een profane muur van geluid, waar ze de grenzen blijven verleggen. Met hun tweede album 'ENJOY IT WHILE IT LASTS' presenteert de band een gloednieuwe sound dat kleurrijk is, maar je tegelijkertijd door elkaar schudt. Met meer dan 100 shows op hun naam staat de band bekend om hun zinderende performance en intense lichtshow.

EVERYTHING ENDS
Nieuw, maar ook niet zó nieuw, op de Limburgse hardcorescene is EVERYTHING ENDS! Met drummer Ulrich Cuypers hebben we vanavond toch een Perenaar op ons podium. Vorige zomer maakte de band een stijlswitch door en startte de huidige bezetting aan nieuwe nummers. Denk aan (de oudere) Turnstile of Knocked Loose. Met dit nieuw materiaal pronkten ze al op podium in België, Nederland en ook.. the UK, Huddersfield meerbepaald! De Britten konden het wel smaken, maar lust de Perenaar het ook?

TICKETS
Ticketverkoop gaat online op zaterdag 13 mei om 9 uur. Hou je klaar, want er zijn maar 150 tickets beschikbaar! Daarnaast doen we aan de kassa pascontrole. Wanneer we merken dat jouw ticket niet strookt met je leeftijd, zal je moeten bijbetalen. Tickets via jcdebak.be:
• Basisprijs 20 euro
• Pieterpas 18 euro
• -27 jaar 14 euro
• Pieterpluspas 10 euro
• -18 jaar 10 euro

TIMETABLE
• 20.00 Deuren
• 21.00 Everything Ends
• 22.30 Off The Cross
• 00.00 STAKE

MEEHELPEN?
Voor onze clubconcerten zijn we steeds opzoek naar medewerkers. Heb jij zin om te tappen, inkom te doen, of zelfs mee acts te programmeren? Doe ons een berichtje via fb of mail naar info@jcdebak.be. Je krijgt 7 euro vrijwilligersvergoeding voor de gepresteerde uren.

WACHTLIJST
Omwille van de beperkte capaciteit in de kelderzaal werken we met een wachtlijst. Wanneer genoeg mensen zich aanmelden voor de wachtlijst, kunnen we overwegen het concert aan te bieden op een andere locatie. Dit keer kozen we voor Den Tichel! Je hoort het goed, omwille van Dynamisch Dorp Wijchmaal, zullen we één van onze Muilpeer-concerten mogellijks naar daar verhuizen!

WISHLIST
Wie zou jij graag zien optreden in De Bak? Laat het ons weten via https://forms.gle/tGVfkUXFCGVwwoCo9

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Pieterpas - 18,00 euro, -27 jaar - 14,00 euro, Pieterpluspas - 10,00 euro, -18 jaar - 10,00 euro

Contact

Organisatie

Jongerencentrum De Bak

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.